VIDEO Alegeri Chişinău. Silvia Radu: Astăzi este ziua în care chişinăuienii îşi pot lua Capitala înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silvia Radu, candidat independent la funcţia de primar al municipiului Chişinău, susţine că a votat astăzi pentru ca locuitorii Chişinăului să aibă un conducător care să muncească pentru oraş,  să continue acele schimbări care au început la Primăria municipiului Chişinău. Declaraţia a fostă făcută după ce Silvia Radu şi-a exercitat dreptul la vot, împreună cu familia transmite IPN.

„Cred eu că miza adevărată a acestui vot este ca această schimbare să se producă şi astăzi este ziua în care chişinăuienii îşi pot lua Capitala înapoi şi să aleagă un conducător, care să lucreze pentru oraş”, a menţionat Silvia Radu.

Soţul candidatei, Virgiliu Radu, a declarat că trebuie să învingă cel care merită, pentru ca oamenii să trăiască într-un oraş pe care îl merită. Acesta i-a urat succes soţiei şi a declarat că este conştient că, dacă ea va câştiga acest scrutin, va dedica mult mai mult timp Primăriei. Virgiliu Radu a mai spus că, la fel ca şi toţi chişinăuienii, îşi doreşte un oraş comod, în care este plăcut să locuieşti, să munceşti, un oraş în care copiii să simtă bine.

În cursa electorală pentru şefia capitalei s-au înscris 11 candidaţi. Pentru ca alegerile să fie validate, cel puţin o pătrime din alegatori trebuie să se prezinte la urnele de vot. Câştigă alegerile candidatul care obţine mai mult de jumătate din voturi. 

Dacă nimeni nu întruneşte numărul necesar, peste două săptămâni, se organizează turul doi, în care vor lupta primii doi candidaţi cu cele mai multe voturi. Dacă alegerile sunt declarate nevalabile sau nule, în două săptămâni se organizează alegeri repetate, cu aceleaşi liste electorale, cu aceeaşi candidaţi.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite