Victor Şelin, stăpân la Valea Morilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şelin spune că va amenaja la Valea Morilor „cea mai frumoasă plajă din Chişinău“
Şelin spune că va amenaja la Valea Morilor „cea mai frumoasă plajă din Chişinău“

Edilii Capitalei au „descoperit" că nu pot termina lucrările de amenajare a parcului, deoarece o parte din el aparţine liderului PSD.

Municipalitatea nu poate continua lucrările de amenajare a unei părţi din Parcul Valea Morilor, fiindcă 3,5 hectare de aici sunt ale liderului Partidului Social Democrat, Victor Şelin - 40% sunt în proprietate privată şi restul în arendă.

Reprezentanţii Primăriei susţin că mult timp nu au ştiut că aceste pământuri nu mai aparţin oraşului şi continuau liniştiţi lucrările. Ba mai mult, întreprinderea municipală Spaţii Verzi îngrijeşte şi acum acest spaţiu, deşi acesta i-a fost oferit lui Şelin de Guvern încă în anii '90. „Administrăm aceste teren până în ziua de astăzi. Nimeni nu ne-a spus că e proprietate privată", a exclamat uimit Eliferie Haruţa, şef la Spaţii Verzi.

Roman Sofroni de la Construcţii Capitale susţine că proprietarul le-a interzis să continue lucrările de amenjare a plajei. „Nu ştim cum să proiectăm mai departe. Am avut probleme şi mai înainte. Ni se interzicea să trecem pe terenul lor cu utilajele", s-a plâns Sofroni.

Chirtoacă vrea proprietatea înapoi

Primarul Dorin Chirtoacă nu a putut spune altceva decât că „nu e în regulă ca în parcul din Valea Morilor să avem astfel de probleme". Primarul spune că acest pământ trebuie neapărat reîntors municipalităţii, sugerând să recurgă la expropriere.

Victor Şelin nu este dispus să-şi cedeze proprietăţile. Politicianul zice că va ţine cont de propunerile primarului şi că intenţionează să amenajeze aici cea mai frumoasă plajă din Chişinău. Locuitorii din zonă nu sunt încântaţi de idee. „Presupun că, dacă plaja va fi privată, va trebui să plătim când vom dori să ne odihnim aici. Sunt mulţi pensionari care nu vor putea să-şi permită acest lux", spune Vasile Taras, care locuieşte lângă lac.

Politician cu zeci de afaceri

Victor Şelin deţine reţelele de cinematografe „Patria", amplasate în cele mai mari oraşe din Republica Moldova. Politicianul mai este patronul complexului muzeal Conacul Balioz din satul Ivancea, Orhei. Acesta i-a fost dat, în 2006, în chirie pe 25 de ani de către Ministerul Culturii. O altă achiziţie a lui Şelin este subsolul cinematografului Odeon din centrul Chişinăului. Acolo, în locul sălii de cinema pentru copii, el a deshis o berărie. Victor Şelin este şi proprietarul florăriei de pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni din Capitală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite