Victor Ponta va merge cu Iurie Leancă la Bruxelles, pe 14 noiembrie. Ce vrea să-i spună premierul român preşedintelui Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta, premierul României FOTO: Arhivă
Victor Ponta, premierul României FOTO: Arhivă

Premierul Victor Ponta a anunţat că, pe 14 noiembrie, se va duce împreună cu premierul Iurie Leancă, la Bruxelles, ca să discute cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, „lucruri concrete” pentru a ajuta Republica Moldova.

„Săptămâna viitoare, pe 14, pentru prima dată, cred, în istoria relaţiilor noastre, împreună cu domnul prim-ministru Leancă, noi doi, prim-ministrul Moldovei şi al României, mergem la Bruxelles, ne vedem cu preşedintele Barroso, cu comisarul Oettinger (Günther Oettinger, comisarul european pentru Energie - n.r.), cu comisarul Kallas (Siim Kallas, comisarul pentru Transporturi - n.r.) şi discutăm despre lucruri concrete, prin care să ajutăm Moldova”, a declarant premierul roman Victor Ponta potrivit Mediafax.

Premierul a adăugat că „de nouă ani de vorbe goale şi minciuni s-au săturat fraţii noştri de peste Prut. Cu noi la guvernare trebuie să vadă lucruri concrete, şi gazoductul, şi podul, şi linia de conectare electrică”, a mai precizat Victor Ponta.

Cum „s-a evaporat” peste noapte şantierul gazoductului Iaşi - Ungheni, înjghebat pentru ochii lui Victor Ponta

Potrivit aceleiaşi surse, şeful Guvernului român a declarant că preşedintele României, Traian Băsescu, este „supărat” din cauză că se construieşte gazoductul. „Evident că poziţia noastră este foarte clară, de sprijin pentru Moldova. Să nu uităm însă că în toţi aceşti ani nu s-a făcut, de fapt, nimic, decât vorbe goale pentru Moldova. De 9 ani vorbe goale, voturi la nevoie şi tot felul de personaje ciudate care câştigă şi ei o sinecură. În sfârşit am reuşit şi facem lucruri concrete pentru Moldova şi eforturile lui Titus (n.r. Titus Corlăţean, ministrul de Externe al României) sunt importante, eforturile celorlalţi miniştri. Aţi văzut cât de supărat e preşedintele să constate că, de fapt, faimosul gazoduct Iaşi-Ungheni chiar se construieşte. Şi chiar o să-l inaugurăm”, a mai spus premierul Victor Ponta.

Preşedintele Băsescu a găsit doar cârtiţe pe şantierul gazoductului Iaşi - Ungheni. Vizita-surpriză a confirmat spectacolul mediatic pregătit pentru Victor Ponta

Pe şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni bate vântul

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite