Vicepretorul sectorului Buiucani, reţinut de CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepretorul sectorului Buiucani al Capitalei, Vasile Mistreanu, a fost reţinut joi, 6 aprilie, într-un dosar de corupţie. Funcţionarul urmează să fie escortat la izolatorul CNA.

Solicitat de IPN, ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat că ofiţerii anticorupţie au efectuat în această dimineaţă, 6 aprilie, percheziţii la domiciliul vicepretorului, iar acum verificările continuă şi în biroul funcţionarului.

Autorităţile publice municipale menţionează într-un comunicat de presă că au luat act de acţiunile organelor de urmărire penală. În cazul în care vinovăţia funcţionarului va fi demonstrată, acesta urmează să suporte toate consecinţele prevăzută de legislaţia penală.

CNA informează că funcţionarul este bănuit că ar fi estorcat de la un agent economic 20.000 de lei pentru a-i rezolva o problemă ce ţine de instalarea unui gard de protecţie.

    

Potrivit denunţătorului, vicepretorul ar fi susţinut că are influenţă asupra unor persoane publice din cadrul Preturii Buiucani şi că-i poate determina să autorizeze instalarea unui gard de metal pentru a izola zona dintre proprietatea privată a agentului economic de drumul public. Pentru a elibera actele necesare, funcţionarul ar fi cerut iniţial 10.000 de lei, dar autorizaţia nu a mai fost semnată.

   

După ce agentul economic a semnalat lipsa autorizaţiei, s-a adresat din nou vicepretorului. Acesta, însă, a estorcat alte 10.000 de lei pentru a soluţiona problema. Agentul economic a declarat însă că, după ce a refuzat să-i ofere mită, funcţionarul l-ar fi ameninţat că îi va crea probleme, în cele din urmă dând indicaţie să fie demolat gardul de metal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite