Veşti bune: În Republica Moldova, gazul lichefiat s-a ieftinit cu circa 6%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Dominic, liderul pieţei gazelor petroliere lichefiate (GPL) din Republica Moldova a redus preţul combustibilului de la 8,80 lei la 8,25 lei pentru un litru. Este cea mai însemnată scădere de preţ la combustibil de la începutul anului,

Ca urmare a acestei reduceri de preţ, costul de vânzare a unui litru de gaz lichefiat a ajuns să reprezinte mai puţin de 50% din cel al unui litru de benzină A95.
Administraţia companiei explică decizia prin reducerea treptată a preţurilor de import la gazul lichefiat.

Totodată precizează că va continua să ajusteze preţurile la acest tip de combustibil în funcţie de evoluţia preţurilor de pe piaţa regională şi a celor de import pe piaţa Republicii Moldova.

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică în anul 2011, compania Dominic a avut o cotă de circa 30% din piaţa gazelor lichefiate.

În prezent compania Dominic deţine o reţea de câteva depozite de stocare a gazelor lichefiate şi 65 de staţii de alimentare cu gaz lichefiat pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că începând cu acest an la importul de gaz lichefiat a fost introdus un acciz de 1.800 pentru o tonă, ceea ce a provocat în ianuarie o majorare a preţului de comercializare la staţiile de alimentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite