UPDATE Proprietarii unui lanţ de cafenele din Chişinău au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma percheziţiilor, procurorii Anticorupţie au găsit mai multe documente care atestă evidenţa contabilă dublă. Asupra uneia dintre persoanele reţinute, ofiţerii CNA au găsit 100.000 de lei pe care nu i-a putut justifica.

Proprietarii unui lanţ de cafenele din Chişinău au fost reţinuţi aseară de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii Anticorupţie. Aceştia sunt bănuiţi de spălare de bani şi evaziune fiscală. 

Din datele preliminare colectate de anchetatori reiese că în două din cele cinci cafenele adminstrate, ar fi încasat circa 4 milioane de lei, în şase luni, fără să fi trecut banii prin casa de marcat. Aceştia ar fi avut o evidenţă contabilă dublă, prin care au prejudiciat statul în proporţii deosebit de mari. Proprietarul localului i-ar fi obligat pe chelneri să nu înregistreze banii primiţi de la clienţi. 

Cei trei proprietari - bărbatul, soţia lui şi soacra acestuia au fost reţinuţi după ce ofiţerii CNA au făcut mai multe percheziţii în localurile gestionate, de unde au ridicat documentele care atestă evidenţa contabilă dublă. Asupra unuia dintre proprietari, aceştia au găsit 100.000 de lei.

Anul trecut, proprietarii celor cinci localuri au încercat să-şi acopere banii însuşiţi fraudulos, cumpărând mai multe imobile din Chişinău. În acest caz, procurorii au deschis un dosar penal şi pentru spălare de bani.

Toţi cei trei se află acum în izolatorul CNA, pentru o perioadă de 72 de ore. După ce le va fi stabilită vinovăţia, ei riscă o amendă cuprinsă între 60.000 şi 100.000 de lei sau până la 6 ani de închisoare. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite