UPDATE Culturi agricole distruse de grindină şi străzi inundate, după furtuna de noaptea trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grindina a distrus culturile agricole
Grindina a distrus culturile agricole

Ploaia cu grindină de seara trecută a produs pagube în mai multe localităţi din raianele Ungheni şi Străşeni, dar şi în Capitală.

UPDATE, ora 10.55: Rafalele de grindină de noaptea trecută au inundat parţial trei gospodării din Străşeni. Salvatorii au intervenit cu o autospecială cu care au pompat circa 200 de metri cubi de apă.

În patru localităţi din raionul Străşeni au fost compromise culturile agricole. Potrivit Dianei Ţurcan, ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale În raionul Ungheni au fost afectate semănăturile din 10 localităţi. Pe strada Socoleni din Chişinău a fost inundată o porţiune de drum de 350 de metri pătraţi. Valoarea pagubelor este în curs de actualizare, relevă IPN.

Potrivit ultimelor informaţii ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, ploaia cu grindină din seara zilei de luni, 20 mai, a distrus în satul Pelinia din raionul Drochia peste 100 ha de floarea soarelui, 50 ha de sfeclă de zahăr, 35 ha porumb şi 8 ha grâu. În satul Miciurin din acelaşi raion au fost compromise 48 ha de sfeclă de zahăr şi 47 ha de floarea soarelui.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite