UPDATE Comuniştii au refuzat să discute cu Nicolae Timofti despre un candidat la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a invitat deputaţii socialişti şi comunişti la o nouă rundă de consultări în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru, transmite IPN.

UPDATE Comuniştii au refuzat, totuşi, să se întâlnească cu şeful statului.

-----

Ion Păduraru, consilierul şefului statului, a declarat că invitaţia a fost acceptată doar de către comunişti. Întâlnirea cu aceştia are loc la ora 11.00.

Consilierul a menţionat că o nouă întâlnire cu celelalte fracţiuni parlamentare, a liberal-democraţilor, a democraţilor şi a liberalilor, urmează să se stabilească de comun acord cu acestea. Consilierul preşedintelui a menţionat că la consultările de săptămâna trecută s-a convenit că termenul limită pentru noi consultări este 12 ianuarie.

Igor Dodon, preşedintele PSRM, a scris pe o reţea de socializare că preşedintele iarăşi i-a invitat pe socialişti la consultări deşi înţelege că nu are rost să insiste ca PSRM să voteze un Guvern. Liderul socialiştilor reiterează că unica soluţie pentru a scoate ţara din captivitate este declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, iar alegerea unui Guvern, oricare ar fi el, va menţine captivitatea asupra Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite