Unioniştii cred că autorităţile de la Chişinău vor intimida tinerii care vor protesta sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudia Ioviţă, reprezentant „Acţiunea 2012”, şi Anatol Ursu, reprezentant „Tinerii Moldovei”, au anunţat că cifra participanţilor la marşul de sâmbătă se măreşte în urma expulzării ilegale a liderului unionist George Simion.

În opinia lor, autorităţile de la Chişinău vor să intimideze oamenii care vor ieşi sâmbătă în stradă şi să compromită curentul unionist prin astfel de acţiuni ilegale şi nejustificate.

Reprezentanţii curentului unionist în Republica Moldova şi România au precizat, în cadrul conferinţei de presă, că George Simion a fost luat de pe stradă fără temei şi fără motive legale, iniţial fiind indus în eroare în legătură cu intenţia ofiţerilor SIS care l-au vizitat.

Unioniştii au explicat că doi ofiţeri SIS au venit către George Simion, aflat în faţa liceului Gheorghe Asachi, şi i-au cerut acestuia să-i însoţească la sediu pentru a-i fi înmânate câteva documentele. La sediu a fost informat că urmează să fie expulzat din Republica Moldova şi faptul că are o interdicţie de a intra pe teritoriul ţării pentru o perioadă de 5 ani. Potrivit reprezentanţilor unionişti, ofiţerii nu i-au prezentat o motivaţie lui George Simion, referitoare la ce infracţiune a înfăptuit pentru a primi o astfel de pedeapsă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite