Un tricolor de un kilometru lungime, întins pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură video agora.md
FOTO captură video agora.md

De Ziua Naţională a României, pe 1 Decembrie, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău a fost întins un tricolor de un kilometru lungime. Acţiunea a fost desfăşurată de tinerii de la Organizaţia unionistă Onoare, Demnitate şi Patrie.

„Chişinău şi Bucureşti două inimi româneşti”, „Aceeaşi limbă, aceeaşi ţară, cu toţi români am fost odinioară”, „Basarabia pâmânt românesc”, au fost unele din lozincile scandate de sutele de oameni care au participat la întinderea tricolorului.

Preşedintele ODIP, Vlad Bileţchi, a declarat că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova este desfăşurat un tricolor atât de mare, la care s-a muncit de aproape trei luni. Cel mai mare tricolor de până acum a avut o lungime de 300 de metri.  

Bileţchi a spus anterior că evenimentul va fi şi un examen pentru unionişti, care vor demonstra că, indiferent de cine este preşedinte, cetăţenii Republicii Moldova simt româneşte şi îşi doresc Unirea cu România.

După eveniment, tricolorul urma să fie tăiat în bucăţi a câte zece metri şi dăruit şcolilor şi liceelor din ţară, astfel încât la 27 aprilie, de Ziua Naţională a Drapelului, fiecare instituţie de învăţământ să arboreze tricolorul istoric.

Sursa video: agora.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite