Un copil de doi ani a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol Sursa IPN
FOTO simbol Sursa IPN

Un copil de doi ani a ajuns la spital după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc de locuit amplasat în sectorul Buiucani din Chişinău. Preliminar, s-a constatat că mama, o femeie de 28 de ani, şi-a lăsat copilul în cameră şi a mers pentru câteva clipe la bucătărie, timp în care acesta a urcat pe geam şi, sprijinindu-se de plasa anti-tânţar, a căzut în gol, transmite IPN.

Direcţia de poliţie a capitalei precizează că la faţa locului s-a deplasat grupa operativă şi un echipaj medical. Copilul a fost preluat de medici şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Pe cazul dat a fost iniţiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

Oamenii legii vin repetat cu un apel către părinţi să manifeste prudenţă sporită pentru că, odată cu încălzirea timpului, geamurile sunt lăsate deschise. „Asiguraţi-vă că micuţii nu au acces la geam, montaţi dispozitive speciale pentru blocarea geamurilor şi nu lăsaţi copiii nici pentru un moment fără supraveghere”, se arată într-un comunicat de presă.

Adulţii nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea sau şi mai bine ar fi să iasă cu ei la plimbare în acest moment. La fel, este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală – de sus în jos. Adulţii trebuie să nu permită copiilor accesul la balcon, pentru că acest loc reprezintă un pericol. Scaunele, mesele sau dulapurile nu trebuie puse la balcon sau lângă fereastră, deoarece copiii pot urca pe ele şi pot cădea de la înălţime.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite