Turcia a ajuns a treia piaţă de desfacere a produselor moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele patru luni ale acestui an livrările de mărfuri moldoveneşti în Turcia au crescut de 3,7 ori, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ajungând la 60,3 milioane de dolari.

Exporturile de mărfuri şi produse ale Republicii Moldova s-au majorat cu 12,7%, până la 773,6 milioane de dolari, în patru luni din 2013 faţă de aceiaşi perioadă a anului precedent, arată date ale Biroului Naţional de Statistică.

Cele mai mari creşteri ale livrărilor de mărfuri moldoveneşti s-au înregistrat în Cehia de 3,9 ori, Turcia de 3,6 ori şi Grecia de 2,7 ori.

Avansul semnificativ al exporturilor în Turcia a transformat această ţară în a treia piaţă de defacere a produselor din Republica Moldova care cu o cotă de 7,8% după Rusia (29,4%) şi România (15,3%).

De notat că anul trecut pe piaţa turcească au fost livrate mărfuri în valoare de 56,1 milioane de dolari, cu 22 de milioane de dolari mai puţin ca în 2011. Creşterea exporturilor ar putea să mai reducă din balanţa negativă semnificativă pe care o are ţara noastră în comeţul cu Turcia, care în 2012 au constituit  320 de milioane de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite