Trei vameşi sunt învinuiţi de contrabandă în valoare de peste 450.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agentul economic a introdus marfa de contrabandă pe la posturile vamale Giurgiuleşti-Cahul şi Briceni-Rososeni, făcându-i pe vameşi să completeze documentele de tranzit cu date false.

Trei vameşi şi doi angajaţi ai unei companii sunt învinuiţi de contrabandă în proporţii deosebit de mari, după ce, în urmă cu trei ani, au vândut în Moldova produse cosmetice în valoare de peste 5,5 milioane de lei pentru care n-au plătit taxe vamale. 

Astfel, în 2010 reprezentanţii firmei cu pricina au introdus marfa în zona economică liberă, de unde au comercializat-o în toată ţara. Ulterior aceştia i-au făcut pe vameşii de la postul Giurgiuleşti-Cahul să completeze cu date false documentele vamale, precizând că marfa a fost reexpediată şi scoasă de pe teritoriul Moldovei.

După un an, agentul economic a mai introdus în ţară mărfuri de 2,2 milioane de lei, utilizând aceeaşi schemă. În acest caz, documentele vamale au fost completate voit eronat la punctul vamal Briceni-Rososeni.

Acum cei cinci învinuiţi sunt în imposibilitatea de a părăsi ţara, iar vameşii au fost suspendaţi din funcţie până la pronunţarea sentinţei. 

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei cinci riscă până la 10 ani de închisoare fiecare. Totodată, agentul economic riscă o amendă de până la 200.000 de lei, cu privarea dreptului de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite