Toţi banii din Fondul de rezervă al Chişinăului vor merge la înlăturarea pagubelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Andrei Cibotari via Facebook
FOTO Andrei Cibotari via Facebook

Fondul de rezervă al Capitalei, în mărime de 8,5 milioane de lei, este alocat pentru înlăturarea consecinţelor intemperiei din 20 şi 21 aprilie. Decizia a fost aprobată marţi, 25 aprilie, la şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău, transmite IPN.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a spus că resursele municipale nu sunt suficiente pentru acoperirea tuturor pagubelor, astfel că municipalitatea va trebui să apeleze la ajutorul autorităţile publice centrale.

Estimativ, este nevoie de 20 de milioane de lei, însă sumele ar putea creşte pe parcurs, odată cu prezentarea rapoartelor de subdiviziunile municipale.

Proiectul aprobat de CMC prevede şi accesarea de împrumuturi. La propunerea consilierului comunist Vasile Chirtoca, s-a aprobat ca sursele de împrumut să fie acceptate doar cu o dobândă de până în 10%.

Masa lemnoasă care va fi adunată de pe străzi va fi distribuită în mod prioritar beneficiarilor de compensaţii pentru încălzirea locuinţelor. Consilierul socialist Ion Ceban a spus că trebuie să existe o evidenţă strictă a masei lemnoase, în baza actelor de primire-predare, pentru că deja au fost raportate cazuri de furt.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite