Televiziunile din Moldova, încurajate să difuzeze producţie americană. SUA lansează un program de granturi pentru mass-media moldovenească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Statele Unite ale Americii vor oferi 2 milioane de dolari pentru realizarea de filme şi seriale moldoveneşti de către casele de producţie locale, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

În comunicat se menţionează că programul îşi propune să extindă capacitatea locală de producţie internă de înaltă calitate, creând astfel oportunităţi pentru coproducţii şi investiţii internaţionale.

Finanţarea se va oferi pentru producţia de televiziune la nivel local, licenţierea şi distribuirea formatelor de televiziune americane sau programelor de divertisment pentru difuzarea de către televiziune în Moldova şi dublarea conţinutului de divertisment american şi european în limba română la televiziunile din Moldova.

Pentru producţia de televiziune la nivel local se vor crea un minim de 30 şi până la 75 de filme de divertisment, a câte 5-10 episoade. Pentru asta se vor acorda de la 15 la 50 de mii de dolari pentru fiecare film.

Ce ţine de licenţierea şi distribuirea formatelor de televiziune americane sau a programelor de divertisment pentru difuzarea de către televiziune în Moldova, posturile de televiziune trebuie să pregătească de la 50 la 100 de emisiuni TV americane, iar costul fiecărei licenţe poate varia de la 15 la 150 mii de dolari fiind finanţat cu 750 de mii de dolari. Alte 1,25 milioane de dolari vor fi cheltuite pentru producerea serialelor.

Pentru dublarea conţinutului de divertisment american şi european în limba română la televiziunile din Moldova, contractantul Departamentului de Stat al SUA se angajează să transfere între 1.000 şi 2.000 de ore de conţinut video american şi european. Costul unei ore de dublare este estimat la 1.000 de dolari.

Sunt eligibile în a participa la program organizaţiile non-profit, mass-media independentă, organizaţii străine non-profit şi instituţii de învăţământ. Dosarele de aplicare pot fi trimise la MoldovaGrants@state.gov până pe 15 iunie, anul curent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite