Taberele municipale vor găzdui aproape 19 mii de copii din Chişinău în sezonul estival

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de copii se vor odihni în taberele din municipiul Chişinău. FOTO Arhivă Adevărul
Mii de copii se vor odihni în taberele din municipiul Chişinău. FOTO Arhivă Adevărul

Taberele de odihnă îşi vor deschide curând uşile. Aproape 19 mii de copii din municipiul Chişinău se vor putea odihni în acestă vară în taberele din gestiunea sau cele contractate de municipalitate, transmite IPN.

Taberele cu sejur de zi, deschise în cadrul instituţiilor de învăţământ, îşi încep activitatea din 1 iunie, iar taberele cu regim neîntrerupt vor activa în baza unor grafice individuale, care vor fi stabilite după licitaţiile de contractare a serviciilor de către municipalitate. Părinţii vor achita doar 20% din cost, urmând ca celelalte cheltuieli să fie suportate de municipalitate. 20% din totalul biletelor de odihnă vor fi repartizate gratuit copiilor cu cerinţe speciale, copiilor din familii social-vulnerabile, dar şi elevilor care au înregistrat performanţe deosebite pe parcursul anului.

Directorul adjunct la Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Valentina Cujbă, a declarat că, în conformitate cu demersurile care au parvenit din instituţiile de învăţământ, s-a acceptat funcţionarea a 33 de tabere cu sejur de zi, cu un contingent de peste 3.000 de copii. Taberele cu sejur de zi vor funcţiona doar în primul schimb, timp de 15 zile, fiind excluse zilele de sâmbătă şi duminică. Costul unui bilet de odihnă în acest tip de tabere a fost stabilit în mărime circa 1.000 de lei, părinţii urmând să plătească în jur de 200 de lei.

În cele trei tabere cu regim neîntrerupt din subordinea municipalităţii (Alunelul, Cireşarii şi Poieniţa Veselă) preţul estimativ al biletelor de odihnă este de 1.710 lei pentru un sejur de 12 zile şi 1.400 de lei pentru 10 zile. Ca şi în cazul taberelor cu sejur de zi, părinţii achită doar 20% din cost. Aici se vor odihni şi copiii de la două gimnazii-internat. De asemenea, la tabăra Alunelul se planifică crearea unui grup de copii cu cerinţe educaţionale speciale, cu însoţitori.

Preţurile urmează a fi definitivate după organizarea licitaţiilor. Pentru a procura un bilet la tabără, părinţii urmează să se adreseze în instituţia de învăţământ în care studiază copilul.

În total, pentru organizarea odihnei de vară în sezonul estival 2015 Consiliul municipal Chişinău a alocat 23,9 milioane lei, iar suplimentar pentru pregătirea taberelor a fost alocată suma de peste 3 milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite