Start pentru admiterea la facultate. Vezi ce specialități noi se pun la bătaie în acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii vor avea două săptămâni pentru a depune dosarul la admitere
Tinerii vor avea două săptămâni pentru a depune dosarul la admitere

Astăzi s-a dat startul admiterii la universități, iar dosarele vor putea fi admise până la sfârșitul lunii iulie. Potrivit Ministerului Educației, în acest an sunt oferite peste 20 de mii de locuri pentru licență, dintre care 7.000 finanțate din bugetul statului.

În premieră, au fost incluse patru specialități noi, care vor putea fi studiate la Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat. Acestea sunt Securitatea Informațională (UTM), unde vor fi admiși 30 de tineri, Ingineria Sudării și Ingineria și Tehnologia Transportului Feroviar (UTM). Doritorii de a învăța Securitatea Ecologică o pot face din acest an la Universitatea de Stat. La noile specialități vor fi admiși 70 de tineri.

În Republica Moldova sunt 17 instituţii de învăţământ superior de stat şi 13 private. Cei care doresc să depună dosarele se pot informa despre metodologia de admitere la toate aceste instituţii pe site-ul edu.md. Rezultatele admiterii vor fi afişate la începutul lunii august. Imediat după aceasta va fi dat startul turului doi de admitere pentru locurile neacoperite.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite