Soarta tânărului acuzat de terorism la Tiraspol ar putea fi decisă la începutul săptămânii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Bejan este acuzat de „terorism“. Foto: Arhivă personală
Alexandru Bejan este acuzat de „terorism“. Foto: Arhivă personală

Soarta tânărului acuzat de terorism în stânga Nistrului ar putea fi decisă luni, 15 octombrie, la o nouă şedinţă de judecată, informează portalul moldova.org. Atât Alexandru Bejan, cât și familia sa speră ca autorităţile de la Chișinău vor interveni pentru a-i face dreptate.

Tânărul, elev la Liceul „Lucian Blaga" de la Tiraspol, singurul cu predare în limbă română, se teme că ar putea ajunge după gratii.

Alexandru Bejan, elev în clasa a XII-a la singurul liceu românesc din Tiraspol, este acuzat de securitatea separatistă că ar fi trimis, în martie 2011, o scrisoare cu ameninţări pe adresa şefului miliţiei orăşeneşti. Autorul anonim cerea 2.300 de dolari americani, sumă de care l-ar fi deposedat anterior „forţele de ordine". Cel care a trimis răvaşul insista ca banii să fie plasaţi într-o cutie poştală de pe strada Karl Libkhneht din Tiraspol. Mai mult, el ameninţa că va împrăştia mercur prin grădiniţe, dacă nu i se va îndeplini dorinţa.

Un elev al liceului românesc de la Tiraspol este acuzat de „terorism"

După lungi căutări, securiştii de la Tiraspol l-au găsit pe „temutul terorist" - un tânăr de doar 17 ani pe atunci. „Făptaşul a fost reţinut şi şi-a recunoscut vina", a declarat Vladimir Mişin, un şef de la kgb, pentru o televiziune din stânga Nistrului.

Sursa video: Moldova.org

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite