Silvia Radu: „În calitate de ministru neafiliat politic, voi munci pentru Moldova, pentru moldoveni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-primarul interimar de Chişinău Silvia Radu a anunţat că, deşi a fost „o propunere neaşteptată” din partea premierului Pavel Filip de a ocupa funcţia de ministru al Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, oferta a fost acceptată.

„M-am gândit, am analizat şi după ce mi-a fost prezentat proiectul, care presupune o abordare de management instituţional dinamic, am acceptat”, a declarat Silvia Radu într-o postare pe Facebook.

Ea a subliniat că este „un om format în zona managementului” şi că are „o experienţă care poate fi folosită”.

„Cred că acest lucru mă poate ajuta la reformarea celor două domenii extrem de sensibile, cel al sănătăţii şi cel social”, a spus Radu.

Silvia Radu a afirmat că „în calitate de ministru neafiliat politic, voi munci pentru Moldova, pentru moldoveni. Voi munci ca ei să aibă parte de servicii medicale mai bune şi de echitate socială”.

Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a anunţat marţi, 18 septembrie, care sunt noile remanieri din Guvernul de la Chişinău, făcute la solicitarea premierului Pavel Filip. 

Democraţii au decis că ministrul Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari, va fi demisă din funcţie.

La fel se va proceda şi cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului, Liviu Volconovici.

Cele două funcţii guvernamentale vacante ar urma să fie preluate de ex-primarul interimar de Chişinău Silvia Radu, care va fi numită la conducerea Ministerului Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, şi de Nicolai Ciubuc, care va prelua şefia Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi a Mediului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite