Șeful Parlamentului de la Chișinău anunță măsuri împotriva partidului Șor: Încearcă să destabilizeze țara

0
Publicat:

Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, susține că declarația reprezentanților partidului Șor cu privire la pretinse provocări militare pregătite de conducerea țării reprezintă o încercare de destabilizare a situației politice, împreună cu Kremlinul, iar autoritățile vor întreprinde măsuri pentru a opri asemenea dezinformări.

Grosu a reacționat la acuzațiile reprezentanților partidului Șor. FOTO: Multimedia. parlament.md
Grosu a reacționat la acuzațiile reprezentanților partidului Șor. FOTO: Multimedia. parlament.md

,,Ceea ce fac reprezentanții acestei grupări criminale organizate, pretins partid politic, nu este altceva decât o încercare de a destabiliza situația politică din Republica Moldova, în parteneriat cu prietenii lor de la Kremlin”, a răspuns președintele Parlamentului, atunci când a fost întrebat de jurnaliști despre ultimele declarații ale reprezentanții partidului Șor făcute în incinta Legislativului de la Chișinău. 

Igor Grosu afirmă că subiectul va fi discutat în cadrul ședinței Biroului Permanent al Parlamentului, dar și va fi abordat de alte instituții, astfel încât tribuna uneia din cele mai importante instituții ale țării să nu mai poată fi folosită pentru dezinformare, însă fără a oferi detalii, menționând că va reveni ulterior. 

,,Noi toți, nu doar Parlamentul, dar și alte instituții ale statului vom întreprinde acțiunile necesare. Eventualele acțiuni din partea Parlamentului pentru a nu permite acestei grupări criminale organizate să folosească tribuna Parlamentului pentru a dezinforma societatea și a destabiliza situația politică”, a conchis Igor Grosu. 

Acuzațiile partidului prorus făcute în Parlamentul de la Chișinău

La sfârșitul săptămânei trecute, vicepreședinta partidului prorus Șor, Marina Tauber, care stă în spatele protestelor antiguvernamentale de la Chișinău, a afirmat că premierul și președinta țării ar pregăti o provocare militară la granița cu Transnistria, a doua zi după Paște. Reprezentanții Executivului de la Chișinău au negat informațiile. 

„Afirmațiile doamnei Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate. Doamna Tauber încearcă să se acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite.”, au menționat aceștia.

În același timp, au precizat că ,,instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”.

Acuzațiile partidului prorus au venit după ce președinta Maia Sandu a declarat recent că gruparea Șor are misiunea de la Kremlin și FSB să aducă războiul în țara sa.

,,Și hoții, vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv, să facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB, să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic, însă azi Moldova nu mai este pradă unor asemenea trădători. Instituțiile noastre nu mai sunt instrumente în buzunarele lor. Sunt agenți ai Kremlinului, care după ce au furat miliarde, stau acum la cald și se folosesc de proprii cetățeni aflați în nevoie pentru a-și salva pielea și a distruge Moldova în continuare”, a spus Maia Sandu. 

Avalanșă de proteste 

În ultima perioadă, în țara vecină au avut loc mai multe manifestații antiguvernamentale organizate de partidul pro rus Șor, condus de Ilan Șor, politician cu probleme penale care se ascunde de justiția de acasă în Israel. Acesta neagă că formațiunea sa ar fi folosită de Kremlin în planul său de a destabiliza Chișinăul.

Totuși, înainte de a începe una din cele mai recente manifestații, poliția a anunțat că protestul urma să fie destabilizat de persoane cu antecedente penale sau cu pregătire sportivă și remunerate cu mii de dolari, în spatele operațiunii fiind serviciile specializate ale Rusiei. 

De asemenea, anchetele procuraturii au scos la iveală faptul că unii dintre participanții la aceste evenimente ar fi plătiți. De pildă, peste 4,5 milioane de lei moldovenești în diverse valute au fost ridicate recent în urma perchezițiilor în ancheta penală privind finanțarea ilegală a partidului. Sume care erau destinate organizării manifestațiilor antiguvernamentale, potrivit reprezentanților structurilor de drept.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite