Şedinţa de marţi a Guvernului Gavriliţa se va desfăşura la Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gavrilita gov.md

Şedinţa din 6 iulie a Guvernului Republicii Moldova se va desfăşura în municipiul Bălţi. Pe agenda Guvernului se regăsesc mai multe decizii  importante, inclusiv pentru locuitorii regiunii de nord a ţării.

Astfel, urmează a fi aprobat avizul Guvernului la proiectul Legii privind statutul municipiului Bălţi, care va avea un impact direct asupra dezvoltării regiunii în ansamblu, dar şi o hotărâre privind acordarea statutului de obiect al patrimoniului cultural-naţional al Republicii Moldova bunurilor întreprinderii „Barza Albă”. De asemenea, membrii Cabinetului de miniştri vor decide asupra transmiterii unui şir de clădiri din oraşul Bălţi în gestiunea autorităţilor publice, pentru ca acestea să fie incluse în circuitul economic local. 

De asemenea, Prim-Ministra şi Cabinetul de Miniştri vor examina mai multe proiecte de legi şi hotărâri ce ţin de dezvoltarea pieţei de capital, creşterea normei de alimentare gratuită a elevilor din sistemul de învăţământ profesional tehnic secundar, comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate pe meserii, specialităţi în instituţiile de învăţământ profesional tehnic pentru anul de studii 2022-2023, precum şi reorganizarea unor autorităţi publice.

După şedinţa Executivului, prim-ministra va merge la spitalul din Bălţi, unde va fi deschisă o nouă secţie perinatologică. Ulterior, Natalia Gavriliţa va vizita Centrul de Resurse pentru Adolescenţi şi Tineret „CRAT”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite