Scandal la Chişinău. Dorin Chirtoacă, lovit peste faţă de un deputat socialist, în timpul unui manifestaţii organizate de AUR la sediul PSRM VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care Dorin Chirtoacă este lovit peste faţă de către deputatul socialist, chiar sub ochii unui poliţist
Momentul în care Dorin Chirtoacă este lovit peste faţă de către deputatul socialist, chiar sub ochii unui poliţist

Situaţia politică de la Chişinău devine tot mai fierbinte odată cu apropierea de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Candidatul pe listele AUR Moldova pentru funcţia de deputat, ex-primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost lovit cu palma peste faţă de către deputatul socialist Alexandru Odinţov, în timpul unei manifestaţii organizate de AUR miercuri, 7 iulie, la sediul Partidului Socialiştilor.

Incidentul s-a întâmplat chiar sub ochii unui poliţist.

Totul a început după ce reprezentanţii AUR, în frunte cu Vlad Bileţchi, au venit la sediul Socialiştilor din Chişinău, cu autocarul AUR, acolo unde zeci de manifestanţi AUR au scandat lozinci împotriva lui Igor Dodon, pe care l-au acuzat de acte de corupţie. AUR a fost întâmpinat la sediul PSRM de către Garda Tânără a partidului, care a format „un cordon” în faţa sediului, aşa încât cei din AUR să nu se apropie de sediu.

De asemenea, manifestanţii AUR au fost întâmpinaţi de câţiva deputaţi socialişti: Alexandru Odinţov, Vladimir Odnostalko şi Vlad Bătrîncea.

La un moment dat, spiritele s-au încins, iar cele două grupuri s-au îmbrâncit, sub ochii Poliţiei.

Socialistul Vlad Bătrîncea a declarat că cei din AUR „sunt provocatori”, care au venit „să provoace un conflict”.

De partea cealaltă, reprezentanţii AUR susţin că au venit la un eveniment paşnic, unde au încercat să-l invite pe Igor Dodon la dezbateri publice.

„Dodon şi Voronin şi-au trimis astăzi şacalii pentru a ne ataca. Singurul nostru scop de astăzi a fost să organizăm o conferinţă de presă paşnică, în cadrul căreia să dăm citire unei Proclamaţii pentru Libertate, care stipulează un pachet de legi de condamnare a crimelor comise de Voronin şi Dodon. Pentru faptele violente de astăzi, socialiştii riscă să fie condamnaţi conform Codului Penal, însă din păcate, ştim cum funcţionează justiţia în Republica Moldova şi suntem siguri că provocatorii vor scăpa şi de această dată nepedepsiţi”, a declarat Vlad Bileţchi.

VIDEO Momentul incidentului

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite