Şapte elevi din Cahul s-au intoxicat modelând plastilină. Unul dintre ei a ajuns la reanimare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte elevi şi doi profesori ai gimnaziului din satul Burlăceni, raionul Cahul, s-au intoxicat în sala în care au modelat plastilină. Unul dintre elevi a fost internat în secţia reanimare a Spitalului raional Cahul, cu intoxicaţie acută. Ceilalţi au primit îngrijiri medicale şi sunt monitorizaţi de către medicul de familie. La spital a ajuns şi unul dintre profesori, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, incidentul a avut loc pe 2 martie,  după prima lecţie, la care elevii au modelat câteva figurine din plastilină, iar după 15 minute au început să se sufoce, să tuşească şi au acuzat ameţeli. 

La scurt timp au sosit două echipe ale medicilor de urgenţă, care l-au acordat ajutor medical. Din cercetările preliminare, s-a constatat că plastilina utilizată provine dintr-un lot de ajutor umanitar şi a fost oferită unui elev de reprezentanţii unei confesiuni religioase. Poliţia verifică dacă produsul a ajuns şi la alţi copii.

Centrul de Sănătate Publică din Cahul a luat probe de plastilină pentru investigaţii, iar clasa a fost închisă, până la elucidarea cauzei intoxicaţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite