Rusia impune alte state să se alinieze sancţiunilor. Peştele norvegian, interzis în Belarus, Kazahstan şi Armenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul fitosanitar rus Rosselhoznadzor a interzis recent mai multor întreprinderi norvegiene să livreze peşte în Rusia, însă interdicţiile nu sunt valabile doar teritoriului rusesc, scrie kommersant.ru.

Potrivit sursei citate, Moscova a luat decizia de restricţiona importul de peşte pentru 14 întreprinderi din Norvegia după ce autorităţile de la Oslo au refuzat să accepte inspectarea acestora. Responsabilii de starea fitosanitară din Norvegia şi-au argumentate decizia prin faptul că „la momentul actual, nu există un acord privind programul acestor inspecţii”.

Prin urmare, Rossellhozandzor, care conduce comisia economică eurasiatică, a decis ca peştele norvegian să fie interzis nu numai pe teritoriul Federaţiei Ruse, dar să nu ajungă nici la consumatorii din Belarus, Kazahstan şi Armenia.

Şeful Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert, a confirmat pentru kommersant.ru această informaţie, motivând că măsura a trebuit să fie impusă pentru a evita reexportul peştelui norvegian din aceste state în Rusia.

Embargoul împotriva produselor norvegiene a fost instituit recent de Rusia, care a decis să extindă lista statelor care cad sub incidenţa sancţiunilor ruseşti. Astfel, alături de Norvegia şi statele UE, SUA, Canada şi Australia au restricţii la exportul produselor în Federaţia Rusă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite