România va oferi Republicii Moldova un grant de 100 milioane de euro. Premierul Gavriliţa: „Va avea impact direct asupra bunăstării oamenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapel România Moldova

Premierul Natalia Gavriliţa a anunţat marţi, 8 februarie, că în cadrul şedinţei comune a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti, care se va desfăşura pe 11 februarie, România va oferi Republicii Moldova un grant de 100 milioane de euro, care va putea fi accesat „pe parcursul următorilor ani.”

Natalia Gavriliţa a menţionat că acest grant „va avea impact direct asupra bunăstării oamenilor”. Totodată, ea nu a ezitat să critice guvernările anterioare pentru faptul că nu au reuşit să primească bani din partea României.

„Istoria acestei decizii este una lungă. Încă în 2014, Guvernul României şi-a asumat o decizie similară. Pe parcursul anilor, guvernele Republicii Moldova au putut absorbi doar 35 milioane din această sumă. Restul sumei, din cauza atitudinii guvernării precedente, a fost oprită. Una din primele acţiuni ale noului Guvern a fost să convingă partea română să revadă decizia şi să reia acel proiect, ca să putem accesa banii în beneficiul cetăţenior noştri”, a declarat Natalia Gavriliţa într-un briefing de presă.

Premierul moldovean a precizat că „proiectele spre care vor merge banii urmează să fie convenite de ambele părţi în discuţii ulterioare”.

„Pot să vă spun care este intenţia noastră pentru aceşti bani. Ne dorim ca cea mai mare parte din această sumă să suplinească sumele alocate fondului de dezvoltare regională şi locală, pornit de guvern acum câteva luni, pentru dezvoltarea localităţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai în localităţi”, a spus Gavriliţa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite