Roman Boţan a demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Deputatul Partidului Liberal Roman Boţan şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică. Anunţul a fost făcut în plenul Parlamentului joi, 24 mai, în timpul examinării unui proiect pentru modificarea şi completarea Legii privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte.

Parlamentarul nu a fost de acord cu faptul că cetăţenii străini care vor să obţină cetăţenia moldovenească nu vor fi obligaţi să cunoască Constituţia Republicii Moldova şi limba de stat, transmite IPN.

„Luând în consideraţie felul în care se procedează în Comisia securitate naţională, în semn de protest îmi depun demisia din calitate de preşedinte de comisie. Nu vreau să fiu asociat cu o asemenea lege”, a declarat Roman Boţan.

Deputatul a declarat pentru presă că este vorba despre un proiect de lege care a extins numărul de persoane care pot solicita cetăţenia Republicii Moldova: de la cinci mii la un număr nedefinit. 

Potrivit lui, este vorba despre un proiect de lege prin care aceşti cetăţeni sunt exceptaţi de a cunoaşte prevederile Constituţiei şi limba de stat. În opinia sa, acest proiect prezintă elemente care pun în pericol securitatea Republicii Moldova pe termen lung.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite