Republica Moldova va prelungi perioada stării de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul R. Moldova
Guvernul R. Moldova

Starea de urgenţă în Republica Moldova ar putea fi extinsă cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022. Propunerea a fost aprobată urmare a examinării raportului privind necesitatea prelungirii stării de urgenţă, în cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), prezidată de prim-ministra Natalia Gavriliţa marţi, 21 iunie.

Potrivit Raportului, necesitatea de prelungire a stării de urgenţă este determinată de riscurile persistente în privinţa securităţii aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a ţării, securităţii la frontieră şi gestiunii fluxului de refugiaţi.

În aceste condiţii, Comisia pentru Situaţii Excepţionale va putea interveni prompt, în cazul necesităţii de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice şi menţinerea securităţii energetice a statului.

Potrivit Dispoziţiei CSE, Ministerul Afacerilor Interne va pregăti şi prezenta Guvernului spre examinare proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la înaintarea, către Parlamentul Republicii Moldova, a propunerii privind prelungirea stării de urgenţă, precum şi proiectul Hotărârii Parlamentului în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite