Reacţia Alei Nemerenco după ce socialiştii i-au cerut demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ala Nemerenco FOTO IPN
Ala Nemerenco FOTO IPN

Ala Nemerenco, consilier prezidenţial în domeniul sănătăţii, susţine că nu va discuta legalitatea diplomelor sale cu deputaţi care „se complac în rol de circari ambulanţi”. Reacţia vine după ce deputaţii Partidului Socialiştilor au solicitat Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să anuleze ordinul prin care Alei Nemerenco i-a fost eliberată diploma de master, trasnmsite IPN.

De asemenea, parlamentarii au solicitat Alei Nemerenco să-şi prezinte demisia din funcţia de consilier prezidenţial.

„Nu o să fac reacţii la convulsiile lor bolnave deoarece interesul meu este să aducem vaccinul necesar în cantitate suficientă, echipamente medicale, să ajutăm medicii, oamenii. Asta voi continua să fac, oricât de tare vor încerca să mă denigreze”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook. 

Ala Nemerenco a precizat că în noiembrie 2007, la momentul primirii disputatelor diplome, patru din cei şapte profesori ai Şcolii de Management în Sănătate Publică deţineau deja titlul de doctori în ştiinţe medicale, iar unul-titlul de master obţinut la London School of Hygiene & Tropical Medicine. 

„Eu finalizasem în vara lui 2007 patru ani de doctorantură, după care în 2008 am susţinut teza de doctor în ştiinţe medicale. În rest, lăsaţi procuratura să prindă miliardarii fugari, prieteni de-ai voştri, iar evaluarea să o facă specialiştii, nu cei care le-aţi spus voi „fas”, a subliniat aceasta.

Consilierul prezidenţial a adăugat că în medicină studiile sunt puţin altfel decât la alte specialităţi, iar masterat nu există, cu excepţia managementului şi sănătăţii publice, o instruire suplimentară şi nu obligatorie. „Dacă aş fi fost ca şi ei, vă asigur că mă lăudau”, a mai scris Ala Nemerenco.

Într-o conferinţă de presă, ieri, 2 februarie, deputaţii socialişti au declarat că, dacă Ministerul ignoră apelul lor, atunci ei vor apela la Procuratura Generală. Alla Darovannaia a declarat că a primit informaţii că Ala Nemerenco, precum şi alţi şase cetăţeni ai Republicii Moldova, au primit o diplomă de master la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică fără examene de admitere, „fără a participa la cursuri şi fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătăţii”. Anterior, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” a confirmat eliberarea Diplomei de Master în Managementul Sănătăţii Publice, din 30 noiembrie 2007, Alei Nemerenco, în baza ordinului ministrului sănătăţii din 30 noiembrie 2007 şi ordinului rectorului USMF din 30 noiembrie 2007.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite