Protestatarii se află ilegal în PMAN, deoarece nu sunt primii care au depus o notificare prealabilă la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestatarii se află ilegal în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Şefa Direcţiei asistenţă juridică, Diana Gurschi, a comunicat, la şedinţa operativă de la Primărie, că organizatorii protestului au depus o notificare prealabilă la Primărie, aşa cum prevede legea, dar nu au fost primii, transmite IPN.

În cazul în care există mai mulţi solicitanţi, pentru acelaşi loc şi aceeaşi oră, dacă nu ajung la o înţelegere, prioritate are cel care a depus notificarea primul, a explicat Diana Gurschi, citată de IPN.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat, după şedinţă, că Legea cu privire la întruniri este permisivă. Chiar dacă nu a fost depusă o notificare, orice persoană se poate afla oricând şi în orice loc a municipiului Chişinău. O problemă ar putea apărea dacă există o notificare depusă de alte persoane şi manifestanţii nu pleacă din PMAN, pentru că apare o contradicţie de ordin juridic şi atunci urmează să se pronunţe instanţa.

Acţiunea de protest de duminică, organizată de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” în Piaţa Marii Adunări Naţionale, a întrunit, potrivit organizatorilor, 100 de mii de manifestanţi. Participanţii au decis să confere acţiunii de protest statut permanent, instalând corturi în PMAN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite