Proiectul privind declararea coletelor a fost retras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În perioada sărbătorilor, moldovenii trimit şi primesc cele mai multe colete de la rudele din străinătate
În perioada sărbătorilor, moldovenii trimit şi primesc cele mai multe colete de la rudele din străinătate

Premierul Vlad Filat a cerut retragerea proiectului propus de Serviciului Vamal ce pevedea declararea coletelor neînsoţite.

„Niciun fel de modificări. În general, scoteţi din circuitul oficial acest proiect de reglementări şi pe viitor asiguraţi comunicarea eficientă. Oferiţi platformă tuturor speculanţilor şi tuturor celor care doresc să-şi facă capital politic pe o anumită stare a cetăţenilor. Noi nu acest lucru ni-l propunem. Avem nevoie de regulă, avem nevoie de trasnparenţă, dar avem nevoie şi de comunicare eficientă”, a spus Vlad Filat citat de Unimedia.

Mai mult, Vlad Filat a cerut ca iniţiativele să fie discutate în cadrul Executivului, înainte să ajungă în atenţia societăţii. „Eu înţeleg ideea care a stat la baza acestei iniţiative, însă nu am înşeles absolut deloc cum a fost realizată comunicarea cu cetăţenii. Când se vine cu noi reglementări, înainte de a fi supuse discuţiei publice, trebuie să avem o comunicare internă. După acceptul de principiu, pornim acţiuni de consultare. Eu sunt pus în situaţia să răspund la întrebări când nici măcar nu cunosc situaţia. Ar fi uşor să spun că a fost plasată pe site-ul instituţiei”, a mai adăugat Vlad Filat.

Vestea că pachetele trimise rudelor ar putea fi impozitate la hotar a stârnit nemulţumirea moldovenilor din străinătate. Pe de altă parte, Serviciul Vamal anunţa că în acest fel va combate traficul ilicit de mărfuri. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite