Procurorii cer mandat de arestare pe numele celor opt persoane reţinute în tentativa de asasinare a lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Vitalie Busuioc a anunţat luni, 10 aprilie, că a fost solicitat un mandat de arestare pe numele celor opt persoane reţinute la Chişinău în dosarul privind tentativa de asasinare a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Procurorii justifică solicitarea mandatului de arestare prin faptul că respectivii membri ai grupului criminal ar putea distruge probele pe care oamenii legii încă nu le-au acumulat sau ar putea să părăsească ţara.

Busuioc a menţionat că şi partea ucraineană a solictat mandate de arestare pe numele a nouă persoane reţinute în acest caz, la Kiev.

Potrivit procurorului pe caz, în urma audierilor celor reţinuţi, ar mai putea fi traşi la răspundere şi alţi indivizi implicaţi în tentativa de omor.

Referitor la suma pe care urmau să o primească executorii crimei, Vitalie Busuioc a precizat că, deocamdată se cunoaşte doar despre suma de 100 de mii de dolari pe care i-au primit membrii grupării criminale de la Kiev, şi care ulterior trebuiau să mai încaseze 100 de mii de dolari după comiterea acesteia, cu eventuale bonusuri. Însă cifra banilor pe care urma să-i primească persoanele aflate în Moldova încă se stabileşte.

Amintim că vineri, 7 aprilie, ministrul de Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, şi şeful Poliţiei Naţionale, Sergey Kneazev, au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Procuratura, Poliţia Naţională şi Poliţia de Frontieră a Ucrainei au reuşit dejucarea tentativei de omor a preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău şi altele nouă la Kiev. Potrivit şefului Poliţiei Naţionale a Ucrainei, Serghey Kneazev, la Kiev au fost reţinuţi membrii grupării criminale care au planificat omorul lui Vlad Plahotniuc, iar la Chişinău cei care trebuiau să execute asasinarea politicianului.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a menţionat că cei care au comandat omorul sunt nume foarte cunoscute în Moldova, iar curând opinia publică va afla despre cine este vorba.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite