Preşedintele a promulgat legea. Încă 15 milioane de euro din România pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti a promulgat legea prin care Republica Moldova va beneficia de 15 milioane de euro din partea României FOTO: Adevărul
Nicolae Timofti a promulgat legea prin care Republica Moldova va beneficia de 15 milioane de euro din partea României FOTO: Adevărul

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a promulgat Legea 149 care prevede ratificarea celui de-al treilea Protocol adiţional la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României.

Acordul reprezintă implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în Republica Moldova în baza unui ajutor nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România.

„Acordul, semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, finanţează proiecte care contribuie la modernizarea infrastructurii, îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie, creşterea capacităţii de reacţie în situaţiile de urgenţă şi dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova”, se precizează într-un comunicat emis de Preşedenţie.

Valoarea finanţării nerambursabile este de 15 milioane de euro destinate protecţiei mediului şi a stârnit discuţii aprinse în Parlament în şedinţa din iulie când proiectul a fost prezentat pentru aprobare. Mai mulţi deputaţi au lansat atunci acuzaţii privind faptul că aceşti bani nu sunt utilizaţi eficienţi şi sunt repartizaţi după criterii politice.

Menţionăm că, anterior, din suma totală a ajutorului României de 100 de milioane de euro, 5 milioane de euro au ajuns la sinistraţii de la Cotul Morii, iar 20 de milioane de euro au fost alocaţi pentru repararea grădiniţelor şi şcolilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite