Premieră la teatrul "Eugene Ionesco". Amorul dezlănţuit într-un carusel nocturn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorii  Iurie Gologan şi Doina Severin în repetiţie pentru spectacolul "Caruselul erotic" FOTO: Valentin Kirgan
Actorii  Iurie Gologan şi Doina Severin în repetiţie pentru spectacolul "Caruselul erotic" FOTO: Valentin Kirgan

Când se lasă noaptea, toate dorinţele ascunse ies la iveală. Acestea vor fi dezvăluite în „Caruselul erotic“, un spectacol prezentat, în premieră, în cadrul unui proiect îndrăzneţ al Teatrului „Eugene Ionesco“ numit "Decameron"

Pe 26, 27 şi 28 aprilie, Teatrul „Eugene Ionesco“ se transformă într-un cabaret cu dansuri lascive, muzică live şi joc actoricesc în program. Fotoliile din sală au fost deja înlocuite cu mese la care spectatorii vor savura din şampania şi gustările incluse în meniul de noapte. Ideea acestui proiect îndrăzneţ îl urmăreşte demult pe regizorul Petru Vutcarău. „Este un vis mai vechi de-al meu. Cei care frecventează teatrele nocturne sunt oamenii înstăriţi care caută ceva netradiţional şi pleacă la Londra, Paris sau Sankt Petersburg. M-am gândit şi mi-am spus: de ce să meargă aceşti oameni peste hotare, când pot avea o astfel de distracţie la ei acasă?“, povesteşte directorul teatrului „Ionesco“.

Spectacolul care va ridica pentru prima dată cortina Teatrului nocturn „Decameron“ se numeşte „Caruselul erotic“ şi este o adaptare după piesa englezului David Hare „Camera Albastră“. La rândul său, Hare a modificat piesa lui Arthur Schnitzler „Hora iubirilor“. În Austria de la începutul secolului XX, lucrarea a stârnit un scandal, iar autorul ei a fost învinuit de pornografie. Petru Vucarău afirmă însă că spectacolul nu are nimic în comun cu vulgaritatea. „Pentru mentalitatea publicul de astăzi, piesa este chiar cuminte. Spectatorul contemporan a văzut deja destule ca să creadă că e ceva indecent în această piesă“, susţine artistul.

„Nimeni nu se dezgoleşte total“

Zece actori moldoveni, conduşi de un regizor georgian, vor spune povestea a cinci cupluri care fac schimb de parteneri. În scenă vor mai urca dansatori şi acrobaţi, iar „cireaşa de pe tort“ va fi interpreta Geta Burlacu, care nu doar va cânta, dar va avea un rol important în spectacol.  

Unul dintre rolurile-cheie i-a revenit frumoasei actriţe Mihaela Strâmbeanu de la Teatrul Naţional, care afirmă că a acceptat cu plăcere propunerea. „Acest rol se deosebeşte de toate pe care le-am avut până acum prin faptul că eu, fiind actriţă, interpretez o actriţă. Trebuie să reinventez această profesie, un lucru extraordinar de complicat“, mărturiseşte ea.

Artista susţine că reprezentaţia va pune accent pe partea frumoasă, artistică a erotismului. „Nimeni nu se dezgoleşte total în acest spectacol. Este o părere eronată precum că aici se vor produce acte sexuale. Acesta va fi reprezentat prin dans, ceva mult mai subtil şi frumos“, ne asigură Mihaela Strâmbeanu.

Şi actorii tineri sunt încântaţi de idee. „Este o şansă foarte bună să-mi încep cariera. Pentru actori e mult mai uşor să depăşească inhibiţiile, încercând să se identifice cu personajul. E important să fim sinceri şi să jucăm cu dăruire“, este convins Anatol Guzic, student în ultimul an la Academia de Arte.

Regizorul invitat din Georgia prevede o reacţie pozitivă a publicului. „Păcat că avem doar o lună de repetiţii. E nevoie de mai mult timp pentru un astfel de spectacol. Actorii lucrează cu dăruire. Ne încurcă doar bariera lingvistică, dar am depăşit-o simţind intonaţia şi melodicitatea vocilor. Premiera va spune totul, dar este cert că va fi ceva spectaculos“, este încrezător Georgi Tavadze.

Spectacolele vor începe la ora 22.00 şi vor fi interzise minorilor sub 18 ani. În stagiunea următoare, teatrul nocturn va veni cu alte spectacole erotice, printre care şi „Decameronul“ lui Giovanni Boccaccio.

Biletele costă între 400 şi 2.000 de lei. În preţ este inclusă şi consumaţia. Meniul va conţine o sticlă de şampanie la doi şi un platou cu gustări sofisticate: carpaccio cu olive negre şi somon, profiterol cu muss din vânătă, midii gratinate şi creveţi în crustă de nuci.
Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite