Plahotniuc, nominalizat a doua oară pentru postul de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc insistă să ajungă premierul Republicii Moldova. FOTO Alexandru Tarlev.
Vlad Plahotniuc insistă să ajungă premierul Republicii Moldova. FOTO Alexandru Tarlev.

Majoritatea parlamentară constituită în jurul Partidului Democrat a înaintat pentru a doua oară candidatura lui Vlad Plahotniuc pentru postul de premier, după ce prima solicitare în acest sens a fost respinsă de preşedintele Nicolae Timofti.

Într-un comunicat de presă înaintat în numele celor 56 de deputaţi care susţin candidatura lui Vlad Plahotniuc se apreciază ca fiind ”nefundamentate prin probe sau prin acţiuni, într-un cuvânt, neîntemeiate - motivele invocate în comunicatul de presă remis astăzi, de către Preşedinţie” prin care a fost respinsă candidatura lui Plahotniuc.

În răspunsul adresat lui Timofti, deputaţii care îl susţin pe Vlad Plahotniuc arată: ”Mai mult, cu referire la hotărârea Parlamentului nr. 5 din 15 februarie 2013 la care face referire instituţia prezidenţială, menţionăm că acest act legislativ vine ca urmare a solicitării personale a lui Vladimir Plahotniuc de demisie din funcţie, în anul 2013, şi ca rezultat al votului politic din Parlament. Remarcăm că referirea la hotărârea Curţii Constituţionale în materie de integritate nu are nicio relevanţă în cazul candidatului propus de noi, fapt confirmat prin decizia Curţii Constituţionale nr. 10 din 18 noiembrie 2014. Ca atare, reiterăm faptul că preocupările menţionate în comunicatul de presă al Preşedinţiei nu sunt susţinute în baza Constituţiei şi jurisprudenţei Curţii Constituţionale”.

Reprezentanţii celor 56 de deputaţi reafirmă susţinerea pentru candidatura înaintată: ”În acest context, reafirmăm determinarea noastră pentru susţinerea candidaturii lui Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru, susţinere pe care ne-o asumăm cu toată responsabilitatea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite