Percheziţii la cazinourile clandestine din Chişinău: Patru persoane, reţinute de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă, simbol
FOTO arhivă, simbol

Procurorii anticorupţie au reţinut patru persoane implicate în organizarea clandestină a jocurilor de noroc. Grupul de persoane, contrar prevederilor legislaţiei privind organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc, fără a fi creat şi înregistrat o societate comercială, a organizat şi practicat jocuri de noroc, în speţă poker, prejudiciind bugetul naţional.

În rezultat percheziţiilor efectuate săptămâna trecută la un cazinou clandestin, gestionat de un grup de persoane, precum şi în automobilele, domiciliile şi la două case de schimb valutar gestionate de acestea, trei persoane au fost reţinute, fiind plasate în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

În continuarea acţiunilor de urmărire penală începute săptămâna trecută, marţi, 21 august, procurorii anticorupţie au descins la un alt cazinou din Chişinău, iar conducătorul acestuia fost reţinut pentru 72 de ore. Au fost depistate mese de joc pentru cărţi, cărţi de joc, fise, precum şi mijloace băneşti rezultate din activitatea infracţională. 

Percheziţiile au avut loc în cadrul unei cauze penale pornite conform elementelor infracţiunii prevăzute la art.325 alin.(3) lit.b) – corupere activă şi art.241 alin.(2) lit.b) şi f) Cod penal – practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, săvârşită de mai multe persoane, soldată cu obţinerea unui profit în proporţii deosebit de mari.

S-a constatat că activitatea infracţională a fost desfăşurată sub paravanul unei asociaţii obşteşti înregistrate la Ministerul Justiţiei, cu sediul la Chişinău, fiind arendate încăperi, în interiorul cărora era desfăşurată activitatea unor cazinouri, dotate cu mese de joc pentru cărţi, cărţi de joc, fise şi personal corespunzător. 

Totodată, organizatorii activităţii ilegale încasau, în beneficiul său, câte 5% din suma fiecărui câştig achitat jucătorilor, iar procurorii examinează versiunea implicării şi a unor persoane publice în afacere.

Mai mult ca atât, conform legislaţiei ce reglementează organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc, agentul economic care desfăşoară o astfel de activitate, urmează să achite taxa pentru utilizarea licenţei pentru fiecare an de valabilitate şi care constituie 600.000 lei pentru fiecare masă de joc, acţiuni ce nu au fost întreprinse de gestionarii sălilor de jocuri respective, fiind astfel prejudiciat bugetul public naţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite