Patriarhul Kiril revine la Chişinău, în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Kiril

Înaltul prelat de la Moscova va veni în Republica Moldova cu ocazia celebrării a 200 de ani de la apariţia primei structuri ecleziastice ortodoxe dintre Prut şi Nistru, care a unificat toate bisericile ortodoxe din regiune.

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril va reveni la Chişinău în luna septembrie, relevă Info-Prim Neo. Potrivit şefului serviciului de presă al Mitropoliei Moldovei Nicolae Cârlig, patriarhul vine la Chişinău cu ocazia aniversării a 200 de ani de la apariţia în spaţiul dintre Prut şi Nistru a primei structuri ecleziastice ortodoxe care a unificat toate bisericile ortodoxe din regiune, creînd o aşa-zisă unitate autonomă. Oficialul a mai spus că nu este cunoscută data exactă şi nici programul vizitei.

Conform presei din regiunea transnistreană, Patriarhul Kiril ar putea ajunge în Moldova în zilele de 8 şi 9 septembrie şi ar putea trece şi pe la Tiraspol.

Acesta va fi a doua vizită a înaltului prelat rus în Republica Moldova din ultimii ani, după ce între 8 şi 10 octombrie a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Chişinău şi a desfăşurat sfinţirea mică a Catedralei „Naşterea Maicii Domnului“ din incinta Mănăstirii Curchi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite