Parlamentul şi Guvernul Republicii Moldova transmit condoleanţe poporului Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dublul atentat sinucigaş s-a produs în capitala Turciei, Ankara. FOTO Reuters
Dublul atentat sinucigaş s-a produs în capitala Turciei, Ankara. FOTO Reuters

Parlamentul şi Guvernul Republicii Moldova îşi exprimă regretul faţă de evenimentele recente din Turcia, când în urma unui atentat terorist au fost ucişi 100 de oameni, iar alţi 200 au fost răniţi.

„În aceste zile de doliu naţional în Turcia, suntem alături de familiile şi apropiaţii victimelor teribilului masacru. Pierderea de vieţi omeneşti nevinovate nu poate fi justificată. Condamnăm cu vehemenţă cele întâmplate şi ne solidarizăm cu întreaga comunitate internaţională în asigurarea păcii şi a stabilităţii pretutindeni în lume”, susţine preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, într-un comunicat de presă. 

Prim-ministrul Valeriu Streleţ a adresat o scrisoare de compasiune omologului său, premierului Turciei, Ahmet Davutoğlu. „În aceste clipe de grea încercare, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, vă exprim dumneavoastră sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate”, se spune în scrisoare.

Amintim că sâmbătă, 10 octombrie, un dublu atentat sinucigaş produs în capitala Turciei, Ankara, în timpul unei manifestaţii pentru pace, a luat viaţa a cel puţin 100 de persoane nevinovate şi a rănit altele peste 200. Autorităţile din Turcia au decretat trei zile de doliu naţional.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite