Parlamentul, obligat să-i achite lui Grigore Petrenco peste 11 mii de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Petrenco a obţinut în instanţă câştig de cauză în faţa Parlamentului FOTO: youtube.com
Grigore Petrenco a obţinut în instanţă câştig de cauză în faţa Parlamentului FOTO: youtube.com

Deputatul Grigore Petrenco, cercetat penal pentru dezordini în masă, a obţinut câştig de cauză în instanţa de judecată, obligând Legislativul să-i achite suma de peste 11 mii de lei.

Potrivit unei decizii a Curţii Supreme de Justiţie din 23 decembrie, Grigore Petrenco s-a adresat în judecată pe 19 sepetembrie după ce secretariatul Parlamentului i-a procurat un bilet avia tur-retur în valoare de 674 de euro, bani care ulterior i-au fost reţinuţi din salariu. Deputatul comunist trebuia să participe în mai la şedinţa Comitetului de monitorizare al APCE de la Paris, însă a anulat călătoria pentru a participa la şedinţa Parlamentului.

Petrenco a solicitat preşedintelui Parlamentului de atunci, Igor Corman, să-i fie restituită suma de 674 de euro sau 11 190 de lei reţinută din salariu, însă acesta a refuzat. Astfel, magistraţii de la Curtea Supremă de Justiţie să anuleze parţial decizia Curţii de Apel Chişinău şi să oblige parlamentul să-i achite deputatului suma reţinută pentru cheltuielile de deplasare al Paris.

Menţionăm că Grigore Petrenco a fost implicat în septembrie în altercaţii cu reprezentanţii forţelor de ordine, în cadrul unui protest în faţa Procuraturii Generale, şi a fost acuzat de provocarea dezordinilor în masă, aflându-se în prezent în Penitenciarul 13 din Capitală. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite