Pacienţii din Glodeni sunt obligaţi să bată drumul până la Bălţi pentru o fluorografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul aparat roentgen din Glodeni s-a defectat în decembrie. De peste jumătate de an glodenenii sunt nevoiţi să meargă la Bălţi pentru o fluorografie.

Locuitorii din Glodeni sunt nevoiţi să bată drumul până la Spitalul Clinic Municipal din Bălţi pentru a-şi face o fluorografie. Şi asta fiindcă în raionul lor nu mai este niciun dispozitiv roentgen funcţional de peste şase luni, relevă e-sanatate.md. Până în luna decembrie, la Centrul de sănătate din oraş, medicii foloseau un aparat sovietic care s-a defectat şi nu mai poate fi repus în funcţiune. Pe de altă parte, un dispozitiv roentgen modern costă peste 1,5 milioane de lei.

Şefa Centrului de sănătate din Glodeni, Viorica Ciobanu, a precizat pentru sursa citată faptul că a depus la Compania Naţională de Asigurări în Medicină mai multe demersuri de achiziţionare a unui aparat nou, însă nu i-a fost alocată vreo finanţare în acest sens.

În Glodeni sunt înregistraţi vreo 60 de oameni bolnavi cu tuberculoză. Totodată la Centrul de sănătate din raion sunt înscrişi peste 57.000 de pacienţi, dar numai 60% dintre ei trec pe la cabinetul de radioscopie. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite