Pacienta rănită în deflagraţia din sectorul Râşcani rămâne în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO dse.md
FOTO dse.md

La Institutul de Medicină Urgentă, în Secţia reanimare, rămâne internată o tânără de 33 de ani, care a avut de suferit în deflagraţia produsă sâmbătă seara într-un bloc locativ din sectorul Râşcani al Capitalei.

Tânăra este diagnosticată cu politraumatism şi combustie termică în regiunea membrelor superioare şi inferioare. Starea acesteia de sănătate este gravă, dar stabilă, informează Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Un alt pacient în vârstă de 32 de ani, care a suferit traumatism asociat, contuzia toracelui şi traumatism abdominal închis, este internat în Secţia traume asociate pentru monitorizare şi continuarea tratamentului. În prezent starea pacientului este stabilă.

Duminică, 7 octombrie, s-a adresat pentru asistenţă medicală o altă pacientă care a avut de suferit în urma aceleaşi explozii. Femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, starea de sănătate este de gravitate medie, fiind internată pentru continuarea tratamentului conservativ.

La fel, la Spitalul municipal „Sfânta Treime” este internată o persoană cu reacţii post-stres, care se află sub supravegherea medicilor.

Persoanele care au rămas fără locuinţe în urma exploziei au fost cazate la spitalul clinic al ministerului, unde beneficiază de asistenţă medicală şi psihologică. La moment sunt cazate opt persoane.

În deflagraţia de sâmbătă seara, patru persoane, inclusiv un copil de patru ani, au murit. Procuratura a intentat un proces penal, care poate servi temei pentru declanşarea unei cauze penale pentru omor din imprudenţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite