PA şi CNA vin cu precizări privind reţinerea unui candidat la funcţia de magistrat

0
0
Ofiţer CNA FOTO simbol
Ofiţer CNA FOTO simbol

Având în vedere unele informaţii, apărute în spaţiul public vizavi de reţinerea şi arestarea unui candidat la funcţia de judecător, Procuratura Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie au făcut mai multe precizări.

La data de 3 decembrie, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au reţinut patru persoane, în cadrul unei cauze penale care vizează fapte de corupţie comise la Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei. În comunicatul, difuzat de CNA, s-a menţionat că bănuiţii ar fi gestionat o schemă de corupţie, prin intermediul căreia ar fi pretins şi primit sistematic bani de la agenţi economici pentru a nu le îngrădi activitatea comercială.

Ulterior, în spaţiul public au apărut informaţii precum că printre persoanele reţinute se află şi un candidat la funcţia de judecător, iar unele instituţii media, invocând surse demne de încredere, au declarat că această persoană şi-ar fi adjudecat funcţia de magistrat prin coruperea unei persoane din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.  Potrivit ştirilor difuzate, respectiva informaţie s-ar conţine în discuţiile, interceptate de către CNA şi procurori, în cadrul desfăşurării investigaţiilor.

Reieşind din cele expuse şi pentru a opri speculaţiile în acest caz, PA şi CNA dezminte informaţia despre pretinsele negocieri dintre persoana reţinută şi un membru al CSM, apărută în spaţiul public. Aceste alegaţii nu corespund adevărului şi nu au fost identificate în cadrul măsurilor speciale de investigaţie sau a acţiunilor de urmărire penală.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite