Orarul testărilor. De azi încep testările preliminare pentru absolvenţii de gimnaziu şi candidaţii la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încep testările preliminare pentru absolvenţii de gimnaziu şi candidaţii la bacalaureat.
Încep testările preliminare pentru absolvenţii de gimnaziu şi candidaţii la bacalaureat.

Absolvenţii de gimnaziu vor participa în perioada 24 – 27 martie la testări preliminare pentru absolvirea clasei a IX-a. Testări similare vor fi organizate în perioada 27 martie – 03 aprilie şi pentru  candidaţii la examenul de Bacalaureat.

În această perioadă, Agenţia de Asigurare a Calităţii va pune  la dispoziţia instituţiilor de învăţămînt şi candidaţilor modele de teste la disciplinele de examen. „Scopul acestui exerciţiu este de a familiariza elevii cu formatul testului şi nivelul de dificultate al subiectelor care vor fi propuse în examen, precum şi de a oferi posibilitate instituţiilor de învăţămînt să aprecieze gradul de pregătire a elevilor din instituţie pentru examenele de absolvire”, a menţionat Anatol Topală, directorul Agenţiei de Asigurare a Calităţii.

După testare, subiectele propuse candidaţilor în testarea respectivă vor fi analizate şi discutate de profesori cu elevii la clasă. La această testare elevilor nu li se dau note.

Testele şi baremele de corectare utilizate în testare vor fi postate pe pagina web a Agenţiei de Asigurare a Calităţii în compartimentul Evaluări Naţionale, Clasa9/Clasa12, Sesiunea 2015, Pretestare. La testările preliminare vor participa circa 32 de mii de candidaţi la examenele de absolvire a gimnaziului şi circa 27 de mii de candidaţi la examenul de Bacalaureat.

   ORARUL desfăşurării testării candidaţilor la examenele de absolvire, sesiunea de examene 2015

Gimnaziu

Data Disciplina 24 martie 2015 Limba şi literatura română (alolingvi) 25 martie 2015 Matematica 26 martie 2015 Limba de instruire 27 martie 2015 Istoria românilor şi universală

Liceu

Data Profil Disciplina 27 martie 2015 Real, Umanist, Arte, Sport, Tehnologic Limba şi literatura română (alolingvi) 30 martie 2015 Real, Umanist, Arte, Sport, Tehnologic Limba de instruire (Limba şi literatura rusă, Limba şi literatura română) 31 martie 2015 Real, Umanist, Arte, Sport, Tehnologic Limba străină 01 aprilie 2015 Real Matematica Umanist Istoria românilor şi universală Arte Specialitatea Sport Pregătirea sportivă Tehnologic Disciplina de profil 02 aprilie 2015 Real, Umanist, Arte, Sport, Tehnologic Disciplina la solicitare 03 aprilie 2015 Umanist Limba maternă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite