Opt moldovence, exploatate sexual în Franţa. Trei tineri din R. Moldova riscă ani grei de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO simbol
FOTO simbol

Trei moldoveni, cu vârste cuprinse între 32 şi 45 de ani, au creat în oraşul Paris o reţea de prestare a serviciilor sexuale contra plată, unul dintre ei fiind stabilit cu domiciliul acolo. Aceştia identificau prin intermediul reţelelor de socializare tinere din diferite regiuni ale Republicii Moldova şi le propuneau oferte avantajoase, cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale.

Ajunse în Franţa, tinerele erau amplasate în diverse apartamente închiriate de către suspecţi pentru prestarea serviciilor sexuale, unde li se comunica că venitul obţinut în urma prestării serviciilor se va repartiza egal, 50/50, adică jumătate din suma obţinută revine organizatorilor.

La fel, li se recomanda ca din motive de siguranţă, venitul nemijlocit să fie predat pentru păstrare organizatorului sau administratorului, cu asigurarea că la prima solicitare banii obţinuţi vor fi transmişi. Însă, sub diverse pretexte inventate, fetele nu primeau nimic.   

Pe parcursul anului 2020, membrii grupului au exploatat sexual opt victime, iar venitul zilnic era între 800 şi 1.400 euro per persoană.

Conform unor estimări, suspecţii au obţinut un profit ce varia între 17.000 şi 23.000 de euro de la fiecare victimă exploatată sexual.

Pentru acumularea probatoriului necesar, poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliile şi în automobilele suspecţilor, în rezultatul cărora au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, carduri bancare, contracte de locaţiune, notiţe de ciornă şi alte date ce au importanţă pe cauza penală.

Unul dintre suspecţi care activa pe teritoriul Republicii Moldova, având rolul de recrutor a fost reţinut pentru 72 de ore, iar ulterior a primit mandat de arest pentru 30 de zile, cealaltă persoană (transportatorul) colaborează cu organul de urmărire penală şi se cercetează în liberate.

Persoana care nemijlocit ghida activitatea grupului pe teritoriul Franţei urmează a fi anunţată în căutare cu ulterioara extrădare autorităţilor din R. Moldova. 

În cazul în care vina suspecţilor va fi demonstrată, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite