Opinie: Lupta pentru „alegerile prezidenţiale” din Transnistria se va da între doi candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adev[rul
FOTO Adev[rul

Directorul Şcolii de cercetări politice de la Tiraspol, Anatoli Dirun, susţine într-un interviu pentru Radio Europa Liberă că la aşa-zisele alegeri prezidenţiale din regiunea transnistreană lupta se va da între doi candidaţi – actualul lider de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, şi şeful sovietului suprem, Vadim Krasnoselski.

Un sondaj realizat recent de Centrul rus de studiere a opiniei publice VŢIOM, cu sediul la Moscova, îl dă favorit al cursei electorale pe Vadim Krasnoselski. 

Peste 25% dintre respondenţi au declarat că şi-ar da votul pentru ca acesta să devină şef al administraţiei de la Tiraspol. În timp ce Evgheni Şevciuk ar fi susţinut de 14% dintre alegători.

Anatoli Dirun spune că în regiune campania electorală începe oficial acum, însă neoficial aceasta e demult în toi.

„Din câte îmi amintesc, a spus aşa: „Mai aveţi încă puţină răbdare”. Eu cred că nu vor fi niciun fel de surprize. În sensul bun, cu ghilimele – Vadim Nikolaevici este deja „condamnat” să fie candidat, în sens pozitiv. Vedem în ultimele luni acţiuni active din partea sovietului suprem în această direcţie, din punct de vedere politic este stabilit obiectivul maxim. Ceea ce înseamnă obţinerea funcţiei de şef al administraţiei. De facto, în jurul acestor doi participanţi la campania electorală va derula intriga de bază”, a declarat directorul Şcolii de cercetări politice de la Tiraspol, scrie europalibera.org

Aşa-numitele alegeri prezidenţiale din stânga Nistrului vor avea loc pe 11 decembrie 2016. Din 12 septembrie şi până pe 10 noiembrie pot fi înaintaţi candidaţi pentru acest scrutin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite