ONU alocă 15 milioane de dolari pentru ţările vulnerabile ca să oprească răspândirea coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test negativ pentru coronavirus Foto pharmaceutical-technology com

Coordonatorul ONU pentru asistenţă de urgenţă, Mark Lockeck, a anunţat alocarea a 15 milioane de dolari din Fondul central de intervenţii în situaţii de urgenţă pentru a sprijini finanţarea eforturilor globale pentru a opri răspândirea virusului COVID-19.

Declaraţia a fost făcută pe fundalul deciziei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de a creşte gradul riscului global de focare de coronavirus până la „foarte mare”, care este cel mai înalt nivel de evaluare a riscurilor. OMS a declarat că este încă posibil să fie oprită răspândirea virusului dacă lanţul de transmisie este întrerupt, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă, creşterea bruscă a numărului cazurilor în Italia, Republica Islamică Iran şi Republica Coreea este profund îngrijorătoare. În prezent, cazuri cu provenienţă în Iran sunt observate în Bahrain, Irak, Kuweit şi Oman, precum şi cazuri cu provenienţă în Italia – în Algeria, Austria, Croaţia, Germania, Spania şi Elveţia.

Fondurile vor fi utilizate pentru a finanţa intervenţiile cheie, inclusiv monitorizarea răspândirii virusului, investigarea cazurilor şi funcţionalitatea laboratoarelor naţionale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat 675 de milioane de dolari pentru a finanţa lupta împotriva coronavirusului. Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) va pune accentul pe activităţi de prevenire la nivel de comunitate în ţările afectate de focar, furnizând informaţii despre riscuri, oferind produse de igienă şi truse medicale şcolilor şi centrelor de sănătate şi monitorizează impactul focarului pentru a asigura continuitatea serviciilor de sănătate, educaţie şi asistenţă socială.

„În acest moment de cotitură, trebuie depuse toate eforturile pentru a stăpâni focarul”, a spus Henrietta Fore, directorul executiv UNICEF. „Aceste instrumente critice vor susţine eforturile noastre globale de a consolida sistemele de sănătate mai slabe şi de a ne asigura că copiii, femeile însărcinate şi familiile ştiu cum să se protejeze”

Potrivit datelor Centrului European pentru Controlul Bolilor, începând cu 31 decembrie 2019 şi până pe 4 martie 2020, au fost raportate 93de mii de cazuri de coronavirus de tip nou (COVID-19) (confirmate clinic şi de laborator) şi  3202 decese: China (2983),  Italia (80), Iran (77), Korea (32), Statele Unite ale Americii  (9), cazuri din contul transportului internaţional (Japonia-6), Japonia (6), Franţa (4), Australia (1), Filipine (1), Taiwan (1), Thailanda (1) şi San Marino (1).

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncţii şi Protecţiei Sociale, pe teritoriul Republicii Moldova nu au fost confirmate cazuri de coronavirus de tip nou.

https://www.ipn.md/ro/onu-aloca-15-mln-dolari-pentru-tarile-vulnerabile-ca-7967_1071935.html

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite