O nouă adunare generală extraordinară a acţionarilor Băncii de Economii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţionarii vor un studiu de diagnostic la BEM FOTO Adevărul
Acţionarii vor un studiu de diagnostic la BEM FOTO Adevărul

Motivul anunţat pentru convocarea acţionarilor Băncii de Economii a Moldovei (BEM) este intenţia de a efectua un audit special al situaţiei financiare şi a unui studiu de diagnostic al BEM,

Ultima adunarea generală extraordinară a acţionarilor BEM, convocată la 11 octombrie, a ales o nouă componenţă a Consiliului de administraţie, după ce participaţia statului s-a redus la un pachet de blocaj de 33,33% plus o acţiune în urma plasării la finele lunii august a emisiunii închise în valoare de 80,2 milioane de lei. Statul are doi reprezentanţi în Consiliul de administraţie al BEM, iar investitorii privaţi – trei.

Cei mai mare acţionar al BEM este firma Sisteme Informaţionale Integrate care şi-a mărit participaţia până la 33,7% în urma emisiuni de acţiuni.

Potrivit unei investigaţii realizate de Publicaţia nu excludea că de fapt tranzacţia a fost realizată în interesele Gazprombank, iar structurile lui Ilan Shor au fost doar nişte intermediari. Serviciul de presă al milionarului nu a comentat informaţia.

Acţionarii privaţi ai Băncii de Economii a Moldovei anunţau la mijlocul lunii septembrie că şi-au îndeplinit angajamentul asumat, acordînd băncii împrumuturi în mărime de 50 milioane de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite