O linie de procesare a seminţelor a fost dată în exploatare la Institutul „Porumbeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Institutul de Fitotehnie „Porumbeni“ a fost dată în exploatare linia de procesare a seminţelor, procurată din mijloace financiare ale Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, informează agenţia Moldpres.

În scopul modernizării capacităţii tehnice a instituţiilor de cercetare în domeniul selecţiei şi ameliorării plantelor agricole, a fost procurat echipament şi utilaj pentru procesarea seminţelor de categorii biologice înalte, precum şi pentru efectuarea analizelor de laborator. Suma achiziţiilor constituie 200.000 de dolari SUA.

Beneficiari ai acestui proiect sunt: Institutul de Fitotehnie „Porumbeni“, Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia“ , Centrul de Stat pentru Certificarea Materialului de Seminţe şi Comisia de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante.

Proiectul FAO „Dezvoltarea Sectorului Semincer al Moldovei în contextul schimbărilor climatice şi diminuării riscurilor dezastrelor”, cu un portofoliu de 475 de mii de dolari, a demarat în anul 2012 şi s-a încheiat în decembrie 2013.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite