Numărul copiilor din internate a scăzut cu 54% față de 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbările din primii 2 ani de viață sunt esențiale pentru dezvoltarea ulterioară a orfanilor
Schimbările din primii 2 ani de viață sunt esențiale pentru dezvoltarea ulterioară a orfanilor

Potrivit specialiștilor în îngrijirea și protecția copiilor această reducere petrecută într-un interval de cinci ani, între 2007 și 2012, a fost posibilă datorită eforturilor de dezinstituționalizare, dar și de prevenire a noilor intrări în instituții.

În ultimii cinci ani numărul copiilor instituționalizați în internate s-a redus cu 54%, iar peste 5.500 de copii rămași în cămine, cu prcădere cei de vârstă fragedă și cu dizabilități, au nevoie de o mai mare atenție din partea îngrijitorilor și a autorităților, relevă Info-Prim Neo.

Experții reuniți astăzi la conferința națională „Reforma sistemului de îngrijire a copilului: reflecţii asupra viitorului" organizată în Capitală au precizat faptul că această reducere a efectivului de copii între anii 2007 și 2012 a fost posibilă datorită eforturilor de dezinstituționalizare, dar și de prevenire a noilor intrări în instituții.

Străinii vor putea adopta mai ușor copii orfani din Moldova

În 2007, 12.000 de copii trăiau în orfelinatele și școlile-internat din țară. De-atunci și până în prezent peste jumătate din copiii aflați în grija statului și-au găsit câte o familie, iar 11 din cele 67 de instituții rezidențiale pentru minori au fost închise.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite