Nouă moldoveni cărau peste Prut un milion de ţigări marca Doina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările au fost transportate cu barca peste Prut FOTO border.gov.md
Ţigările au fost transportate cu barca peste Prut FOTO border.gov.md

Nouă cetăţeni ai Republicii Moldova au fost reţinuţi, sâmbătă dimineaţă, de poliţiştii de frontieră vasluieni, în timp ce au trecut peste Prut aproape 50.000 de pachete de ţigări de contrabandă, cu ajutorul unei bărci de cauciuc.

Captura a fost realizată în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor de frontieră din Republica Moldova şi România.

"În dimineaţa zilei de 19 aprilie, pentru valorificarea unor date şi informaţii deţinute de poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al S.T.P.F. Vaslui şi poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţiei Regionale Leova - Republica Moldova, a fost organizată şi desfăşurată o acţiune comună pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei în zona de responsabilitate“, se spune într-un comunicat de presă al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui.

În urma activităţilor comune desfăşurate de către cele două autorităţi de frontiera, au fost reţinuţi şi identificaţi făptuitorii şi confiscate ţigările de contrabandă.

Astfel, nouă cetăţeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, au fost depistaţi în timp ce transportau, cu ajutorul unei bărci de cauciuc, peste râul Prut, în România, 37 de colete cu 49.970 pachete de ţigări, marca Doina, cu timbru de acciză din Republica Moldova, în valoare de 499.700 lei româneşti, sau circa 1,8 milioane de lei moldoveneşti.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată şi a fost introdusă în camera de corpuri delicte a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui. Cercetările în acest caz continuă în comun cu poliţiştii de frontieră din Republica Moldova pentru stabilirea întregului cadru infracţional. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite