Noi explozii în Transnistria. Au fost afectate două antene de telecomunicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Explozii în această dimineaţă în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate, anunţă aşa-zisul departament de Interne de la Tiraspol, citat de Unimedia.info.

S-au produs două explozii în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol din regiunea transnistreană: prima la ora locală 06:40, iar cea de-a doua la 07:05. La faţa locului au intervenit miliţia din Transnistria şi pompierii.

Precizăm că, în seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. 

Biroul politici de reintegrare şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu atacul la sediul „structurii de securitate” de la Tiraspol. Potrivit Biroului, scopul incidentului e „de a crea pretextele pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale”. Poziţia Chişinăului faţă de exploziile produse la Tiraspol luni seara este formulată într-un comentariu al Biroului, citat de IPN.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”, transmite TV8.

Luni, 25 aprilie, viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei din stânga Nistrului. Declaraţiile oficialului rus au venit după cele ale unui reprezentant al armatei Federaţiei Ruse, potrivit căruia unul dintre scopurile fazei actuale a războiului ruso-ucrainean este să se asigure un coridor „până în Transnistria”, invocând „dovezi că populaţia vorbitoare de limbă rusă este oprimată”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite